Lagardère Active bude v Česku zajišťovat vysílání britské BBC

"Je to plán na menší BBC, která ale využívá své zdroje efektivněji," řekl Thompson, který zdůraznil, že žádná ze stanic se neruší. Hlavním smyslem plánu je podle něj "fungovat tak, jak si můžeme dovolit, ale samozřejmě to bude znamenat, že část toho bude poměrně nestravitelná". Dodal, že někteří zaměstnanci budou muset být propuštěni.

"Je to plán na menší BBC, která ale využívá své zdroje efektivněji," řekl Thompson, který zdůraznil, že žádná ze stanic se neruší. Hlavním smyslem plánu je podle něj "fungovat tak, jak si můžeme dovolit, ale samozřejmě to bude znamenat, že část toho bude poměrně nestravitelná". Dodal, že někteří zaměstnanci budou muset být propuštěni. Zdroj: BBC

Lagardère Active ČR, do jejíhož portfolia patří například Frekvence 1 nebo síť rádií Evropa 2, završila jednání o získání stoprocentního podílu ve společnosti BBC Radiocom (Praha). Ta je v Česku provozovatelem rozhlasové stanice BBC a je stoprocentně vlastněná britskou British Broadcasting Corporation.

Podle jednatele BBC Radiocom (Praha) Michala Strouhala požádala společnost o předchozí souhlas se změnou vlastníka Radu pro rozhlasové a televizní vysílání.

Skutečnost, že jednání probíhají, potvrdil i zástupce BBC v Česku Vít Kolář. Podle něj je cílem BBC zachovat anglické vysílání BBC World Service na území ČR v takovém rozsahu, aby toto vysílání mělo smysl. Lagardère byl pro tento projekt podle Koláře vybrán jako spolehlivý a důvěryhodný mezinárodní partner.


„Vysílání bude navazovat na dlouholetou tradici vysílání BBC v ČR, a to včetně převzatého anglického vysílání BBC WS v rozsahu stanoveném licenčními podmínkami. Zůstane tedy i nadále stanicí s informačně zpravodajským servisem a prvky zábavy,“ řekl Miroslav Hrnko, výkonný ředitel Lagardère Active ČR.