Latuske povede Economii, v Mafře jej nahradí Hanák

Roman Latuske

Roman Latuske

Novým generálním ředitelem vydavatelství Economie se od září stane Roman Latuske, který byl doposud v mediální skupině Mafra zodpovědný za divizi digital, obchod printových titulů a byl současně členem představenstva. Řízení Mafra Digital přebírá Michal Hanák, dosavadní ředitel obsahu onlinové divize, který se zároveň stává novým členem představenstva.

Mezi nejbližší úkoly Economie v čele s Romanem Latuske má patřit zejména rychlý pokrok v zahájeném procesu společného řízení editoriálních produktů, konsolidace obchodní politiky vydavatelství a sjednocování přístupu k zákazníkům. „Economia má za sebou velkou část transformačního procesu, rozhodně budu chtít navázat na transformační kroky Kamila Čermáka a kolegů s tím, že se chci zaměřit na rozvoj produktů a oblast prodeje a marketingu,“ uvedl Latuske.

Latuske studoval bankovnictví ve Wiesbadenu, svou kariéru zahájil v oboru financování nemovitostí u německé DePfa-Bank a následně u Hypo-Bank Praha. Od roku 1998 nepřetržitě působí v mediálním odvětví, a to v různých pozicích v rámci vydavatelského koncernu Mafra.

Šéfredaktorem iDnes.cz se stane Ondřej Tolar. Obchodní úsek tištěných titulů Mafra pak bude řídit přímo předseda představenstva Štěpán Košík.