Metropol TV spustí slevový server

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: metropol.cz

Televize Metropol TV, za kterou stojí miliardář Luboš Měkota, vstoupí do nového byznysu. V druhé polovině září spustí slevový server Metromat.cz. „Získali jsme velké množství barterového plnění. V současné době se dohadujeme s příslušnými firmami, zda jejich zboží můžeme přeprodávat dále na Metromatu. Tím se dostaneme k hotovým penězům,“ uvedl výkonný ředitel Metropol TV Marek Vítek.

Slevový byznys je po prodeji televizní reklamy nebo nabídky sponzorovaných reportáží další komerční aktivitou obnovené stanice. Uhlobaron Měkota vstoupil do původně informačního kanálu Metropol TV na počátku letošního roku. Jeho investice do vybudování nového sídla a nového rozjezdu televize se počítá do sta milionů korun.

Měkotova televize nebude jedinou stanicí, která hodlá využít popularity hromadného nakupování přes internet v České republice. V horizontu několika dní hodlá Nova spustit slevovou nabídku v rámci vlastního serveru Vybereme.cz.

Ten porovnává ceny jednotlivých produktů. Novácká nabídka slev tak nebude založena na vlastním zboží, ale na agregaci a porovnání cizích slev. Potvrdil to šéf internetu Novy Pavel Krbec.

Boom slevových portálů začal loni na jaře a během uplynulého roku dosáhl jejich obrat částky zhruba 300 až 400 milionů korun. V letošním roce by měl objem trhu přesáhnout jednu miliardu korun. V současné době působí v České republice na 250 slevových serverů. Hromadné nakupování nabízí mimo jiné také Seznam.cz či obchodní řetězce Globus nebo Makro.