Ministr životního prostředí Brabec odvolá mluvčího Vitíka

Ministr životního prostředí Richard Brabec

Ministr životního prostředí Richard Brabec Zdroj: ctk

Na ministerstvu životního prostředí má do týdne skončit ředitel tiskového odboru a marketingu Matyáš Vitík a spolu s ním končí i celý odbor.

Místo Vitíka by mohla na post mluvčí nastoupit dosavadní mluvčí vědeckého projektu BIOCEV Petra Roubíčková. Ta už potvrdila s ministrem Richardem Brabcem jednala. Tiskový odbor patrně čeká úplné zrušení, přeměnit se má na oddělení s menším počtem zaměstnanců.

Z vyjádření Vitíka pro E15.cz z konce minulého týdne je zřejmé, že Brabec směřuje hluboko do struktury rezortu. O místa se neobávají jen šéfové sekcí, ale dokonce i řadoví pracovníci. „V tuto chvíli se vedou jednání s propuštěnými zaměstnanci o jejich znovuuplatnění. Připravuje se změna v označování funkcí u vrcholového vedení a také reorganizace jednotlivých sekcí ministerstva,“ sdělil Vitík.

Odejdou i ředitelé odborů

Kvůli zrušení odboru akvizic a veřejných zakázek má odejít jeho ředitel Vladimír Kahánek. Další změna se týká vedení Státního fondu životního prostředí (SFŽP). Jeho mluvčí fondu Jarmila Krebsová řekla, že ve funkci skončil náměstek Jaroslav Hrubeš, místo něhož byl už k 1. únoru vedením fondu pověřen Petr Valdman. Hrubeše v polovině února nahradil Leo Steiner z KDU-ČSL, který už ve fondu v minulosti pracoval.