Multiexpo se sloučilo s OSPAP

Logo OSPAP

Logo OSPAP

Společnost Multiexpo, přední dodavatel materiálů pro výrobu reklamy v České republice, se k 1. 1. 2012 sloučila se společností OSPAP a.s., která byla od roku 1999 jejím jediným vlastníkem.

Činnost Multiexpa zahrnující sortiment samolepicích a deskových materiálů, LED světelné reklamy, velkoplošných digitálních tiskových technologií, řezacích plotterů a mnoho dalších bude nadále pokračovat ve stejném rozsahu, a to jako jedna ze čtyř divizí společnosti OSPAP. Díky plné integraci s Ospapem bude možné nabídnout širší sortiment a lepší logistiku. Značka Multiexpo bude i nadále používána v komunikaci se zákazníky.

V Multiexpu současně proběhly změny v organizační struktuře. Kromě ředitele Jana Kopky, který se ujal své funkce v listopadu, nově působí v pozici produktového manažera pro technologie Marek Hubka, manažerem obchodních zástupců a zákaznického servisu se stal Tomáš Fried a Marek Jeništa obsadil pozici vedoucího produktových mananagerů.

OSPAP a.s. působí na českém trhu od roku 1958. V roce 1992 prošel privatizací a od roku 2003 je součástí australské společnosti PaperlinX, která je jedním z největších distributorů tiskových médií na světě. Ospap je certifikován systémem jakosti ISO 9001 a má ekologické certifikace FSC a PEFC. Jeho čtyři divize se zaměřují na různé skupiny zákazníků.

Na českém trhu patří Ospap mezi přední dodavatele materiálů pro ofsetové tiskárny a pod značkou Multiexpo je také vedoucím dodavatelem materiálů a technologií pro výrobu reklamy. Další dvě divize se věnují prodeji kopírovacích papírů a obalových materiálů. Ospap zároveň vykupuje od svých zákazníků druhotné suroviny včetně papíru, plastů a kovů.