Na mobilu prohlížíme nejčastěji katalogy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Pixabay.com

Podle dubnových výsledků NetMonitoru navštěvují čeští uživatelé z mobilních telefonů nejčastěji weby v kategorii Databáze a katalogy – činí tak přes 1,7 milionu uživatelů.

Domovské stránky portálů jsou na internetu tradičně nejnavštěvovanější, pouze v případě mobilních zařízení je předběhla kategorie, do které patří například databáze firem, filmů, jízdní řady či mapy.

Na dalších místech v žebříčku návštěvnosti se v případě mobilních telefonů umístily Bulvární magazíny (1,75 milionu RU), zatímco Domovské stránky portálů byly až na třetím místě (1,72 milionu RU).

Denně používá mobilní telefon pro sledování těchto webových stránek 1,4 milionu uživatelů po dobu průměrně třiceti minut. Celkový počet českých uživatelů, kteří navštívili prostřednictvím mobilních telefonů weby měřené NetMonitorem, dosáhl 3,1 milionu, přičemž čtvrtina z nich sledovala multimediální obsah.

Pět miliard

Z počítačů se nejvíce navštěvovaly Domovské stránky portálů (5,8 milionu RU), Databáze a katalogy obsadily druhé místo (4,7 milionu), třetí byly Komunikační služby (4,4 milionu). Celkový počet uživatelů dosáhl v případě klasických PC 6,5 milionu s počtem zobrazení stránek 5,4 miliardy. Webové stránky zapojené do výzkumu navštívilo každý den 3,4 milionu uživatelů, kteří na nich strávili v průměru hodinu a čtvrt denně. Multimediální obsah sledovalo na počítačích 3,5 milionu uživatelů.

V případě tabletů jsou nejnavštěvovanějšími webovými kategoriemi Domovské stránky portálů (895 tisíc RU), Databáze a katalogy (818 tisíc) a Zpravodajství (749 tisíc). Počet zobrazení stránek přesáhl 345 milionů a počet návštěv 62 miliony. Tablety používá pro návštěvu zapojených webů téměř 600 tisíc uživatelů denně a to po dobu dvaceti minut. 542 tisíce uživatelů navštěvovalo z tabletů online videa.