Nejoblíbenějšími rozhlasovými moderátory jsou Lucie Výborná a Jiří Pomeje

Český rozhlas

Český rozhlas

Asociace rozhlasových organizací (ARO) dnes na zahajovacím večeru 28. ročníku mezinárodní přehlídky rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio vyhlásila vítěze posluchačské ankety Moderátor roku 2011. Stali se jimi Lucie Výborná z Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu a Jiří Pomeje z Frekvence 1.

Během slavnostního večera vstoupili do rozhlasové Síně slávy prof. Antonín Přidal a in memoriam Jiří Ješ a Jiří Dienstbier. Udělena byla také Cena Karla Kyncla, letos se jejím laureátem stal zahraniční publicista Libor Dvořák. Do ankety Moderátor roku 2011 přišlo v průběhu září 29 900 hlasovacích SMS.

„Mám obrovskou radost, že se vítěznou Moderátorkou roku stala Lucie Výborná,“ řekl Peter Duhan, generální ředitel Českého rozhlasu a dodal: „Stejně velkou radost mám z toho, že z celkových dvaceti moderátorek a moderátorů, kteří postoupili do TOP 10, byla většina z Českého rozhlasu. Svědčí to o vysoké profesionalitě našich zaměstnanců a spolupracovníků. Blahopřeji všem, kteří svými hlasy zaujali rozhlasové publikum a získali byť jen jeden jediný hlas.“

 

„Anketa Moderátor roku je posluchačská soutěž, do které mohl hlasovat každý. Hlasování, tak jak dopadlo, ukazuje otevřenost této soutěže a vyjadřuje širokou škálu v oblíbenosti moderátorů. Prolínají se zde velice odlišné žánry moderování. Frekvence 1 uspěla ve své strategii vyhledávání výrazných osobností moderování pro široké publikum. Bylo mi potěšením shlédnout ve výběru hlasujících tolik jmen, které jsem zažil na vlnách Frekvence 1 a Evropy 2.“ Michel Fleischmann

„Hlavním kandidátem Rádia Impuls v kategorii Moderátor roku byl od počátku Václav Moravec, jehož nominaci jsme aktivně podporovali i v našem vysílání. Jsme velice rádi, že se náš kandidát umístil mezi prvními nejoblíbenějšími moderátory českého éteru. Současně je to jediný moderátor, který v žebříčku prvních pěti zastupuje formát publicistického diskusního pořadu a nikoli zábavu. Osobně považuji Václava Moravce za jednu z nejvýraznějších osobností rozhlasového vysílání vůbec,“ říká Jiří Hrabák, generální ředitel Rádia Impuls.

Jiří Pomeje zemřel. Smutnou zprávu potvrdil jeho kamarád >>>

Pohřeb Jiřího Pomeje: Rozloučení rodiny, hvězd i vdovy Andrey. Více zde >>>