Nová média ČT povede místo Kvapilové Kohout

Na pozici vedoucího nových médií České televize, které se uvolnilo odvoláním Pavly Kvapilové, dnes nastoupil Pavel Kohout

Na pozici vedoucího nových médií České televize, které se uvolnilo odvoláním Pavly Kvapilové, dnes nastoupil Pavel Kohout

Na pozici vedoucího Nových médií České televize, které se uvolnilo odvoláním Pavly Kvapilové, dnes nastoupil Pavel Kohout. Do České televize přechází ze společnosti Prima Online, kde působil jako vedoucí vývojového oddělení.

Kohout do Prima Online přešel z pozice vedoucího oddělení internetu na FTV Prima. V předchozích obdobích působil jako ředitel softwarové společnosti. V roce 1996 stál u zrodu první české multimediální encyklopedie na CD-ROM.

Místo, které v České televizi zaujal, se uvolnilo k 30. srpnu, kdy byla odvolána dosavadní výkonná ředitelka Nových médií Pavla Kvapilová. Bylo to pár dní poté, kdy se v otevřeném prohlášení postavila za moderátorku Danielu Drtinovou v souvislosti s jejím odchodem z pořadu Události. Řízením Nových médií byl dočasně pověřen zástupce Kvapilové Petr Svatoš.

Kvapilová v České televizi definitivně končí k 30. listopadu. Podle informací, které zazněly na zasedání Rady České televize a které se objevily i na facebookovém profilu Kvapilové, pro ni vedení ČT nenašlo jiné místo a dalo jí výpověď pro nadbytečnost.