Počet návštěvníků webů v květnu mírně klesl na 8,48 milionu

Počet návštěvníků tuzemských internetových serverů v květnu klesl o 0,5 procenta na 8,48 milionu uživatelů. Z toho bylo 6,7 milionu uživatelů z Česka. Vyplývá to z měření NetMonitor společností Gemius a Mediaresearch. Celkově uživatelé během pátého měsíce zhlédli 8,14 miliardy stránek, což je zhruba stejně jako v předchozím měsíci. Průměrně na internetu za měsíc strávili 19 hodin a 40 minut.

Nejnavštěvovanějším serverem byl v květnu Seznam.cz s celkem šesti miliony uživateli. Následoval iDnes.cz se 4,5 milionu a Novinky.cz se 4,2 milionu uživatelů. V počtu zhlédnutých stránek byl na čele opět Seznam.cz se 3,1 miliardy zhlédnutími, s odstupem za ním iDnes.cz se 782 miliony stránek.

Denně stránky navštěvuje v průměru 3,8 milionu všech reálných uživatelů. V pracovní dny jejich počet dosahuje 4,1 milionu, o víkendech je to o milion méně. Uživatelé stráví na těchto webech jednu hodinu a 24 minut, přičemž jedna návštěva přesahuje sedm minut.

Mobilní zařízení k návštěvě webových stránek minulý měsíc využilo 4,4 milionu českých uživatelů. Počet mobilních zobrazení stránek přesáhl 1,43 miliardy. Nejnavštěvovanější jsou stránky m.novinky.cz s 1,5 milionu uživatelů, m.idnes.cz s 1,3 milionu a m.seznam.cz s 1,2 milionu návštěvníků. Videa na internetu stahovaly celkem přes čtyři miliony uživatelů, z toho 3,6 milionu z ČR. Celkem uživatelé v květnu zhlédli 131,5 milionu videí.