Počet zobrazení internetových stránek atakuje hranici 8,5 miliardy

Notebook a macbook

Notebook a macbook Zdroj: archiv

Podle průzkumu NetMonitor se počet zobrazení stránek, které provedli čeští uživatelé na internetových stránkách, v březnu zvýšil o více než 690 milionů oproti předchozímu měsíci a přiblížil se tak k hranici 8,5 miliardy.

V březnu rostly téměř všechny ukazatele návštěvnosti internetu. Jednalo se především o zobrazení stránek, což mohl ovlivnit také vyšší počet dní v měsíci oproti únoru. Denně navštívilo weby měřené výzkumem téměř 3,5 milionu uživatelů a délka jedné návštěvy dosáhla téměř osmi minut. Měsíčně strávili uživatelé na těchto stránkách více než 26 hodin, denně pak více než hodinu a půl.

Vysoký nárůst zaznamenal rovněž počet zobrazení stránek provedených z mobilních zařízení a počet zahájených přehrání multimediálního obsahu (nárůst u obou hodnot činil přibližně 12 %).

Největší nárůst počtu uživatelů z klasických PC zaznamenala kategorie mužských magazín o životním stylu (více než 27 procent), dále pak s velkým odstupem bulvární magazíny a domovské stránky portálů (o 18 resp. 14 procent).

Návštěvnost internetu v ČR v únoru a březnu 2015Návštěvnost internetu v ČR v únoru a březnu 2015 | archiv

Počet mobilních uživatelů se v březnu zvýšil o 90 tisíc. Nejvyššího podílu mobilních zobrazení stránek oproti zobrazením provedeným z klasických PC dosahují kategorie těhotenství a rodičovství (33 procent), sport a bulvární magazíny (22 procent). Nejvyšší meziměsíční nárůst počtu mobilních zobrazení zaznamenala v minulém měsíci kategorie bulvární magazíny, a to o rekordních 78 procent.

Na projektu NetMonitor spolupracuje mezinárodní společnost Gemius s agenturou Mediaresearch.