Přemýšlíte, co pořídit jako dárek do zahraničí? Zkuste Pražskou čokoládu.

Přemýšlíte, co pořídit jako dárek do zahraničí? Zkuste Pražskou čokoládu.

Přemýšlíte, co pořídit jako dárek do zahraničí? Zkuste Pražskou čokoládu.

Pražská čokoláda je česká rodinná firma, která stojí na základech z konce 19. století. Pod její značkou najdete široké portfolio především čokoládových výrobků v reprezentativních dárkových obalech. Ty zdobí motivy Pražského panorama, Týnského Chrámu nebo například slavné dílo Alfonse Muchy – Měsíc.

Česká čokoláda

Silvii Steinerové bylo 28 let, když se rozhodla nenechat se dále řídit autoritami, které pro ni autoritami nebyly. Přemýšlela nad dobrými čokoládovými výrobky v obalech s motivy Prahy. Následně zkusila do svých designových krabiček zabalit prvních pár kusů, na objednávku vyrobených čokolád. A produkty měly úspěch. Prodaly se úplně všechny.

A tak začala vznikat dnes již úspěšná firma Pražská čokoláda. Své portfolio postupně rozšířila také o ručně vyráběné čokoládové pralinky, mandličky v čokoládě nebo třeba o čokoládu horkou. Společnost se snaží podporovat českou produkci a výrobu. Používá maximum českých surovin a všechny své produkty vyrábí i balí v České republice.

Turecký med se u nás neříká. Nabízíme český nugát.

Nabízí jednak čokolády v historických obalech, pod značkou Nachfolger. Jedná se o původní českou značku, kterou v roce 1888 založil v Teplicích Jan Schmidt. A uvedl pod ní slavné rock-drops, čokoládové bonbóny v podobě kamínků. Firmu od něho koupil rakouský majitel a s proměnami režimů značka postupně upadala. Znovu ji oživila nynější majitelka, Silvie Steinerová.

Její jméno a jméno jejího partnera (Petra Kovaříka) nese druhá linie výrobků – Steiner & Kovarik. Výrobky S&K oplývají moderním designem a přináší i neotřelé nápady v řadě produktů. Najdeme zde například Dvořákovy mandle (v mléčné čokoládě a zázvoru) nebo mandle Nebeské (sypané skořicí) s motivem Alfonse Muchy. Jako jeden z ryze českých produktů firma nabízí například český nugát, který se na první pohled podobá tureckému medu. Oproti tomu je však vyroben z domácího českého medu a bílků, je měkký a na patro se nelepí.

Přemýšlíte, co pořídit jako dárek do zahraničí? Zkuste Pražskou čokoládu.Přemýšlíte, co pořídit jako dárek do zahraničí? Zkuste Pražskou čokoládu.

Kvalitní čokoládové výrobky nově doplňují také šátky nebo tašky s motivem Prahy jako ženy. Všechny výtvarné návrhy pochází přímo z dílny majitelky firmy a některé jako „Lady Praha“ z rukou českého malíře, Aleše Motýla.

Přemýšlíte, co pořídit jako dárek do zahraničí? Zkuste Pražskou čokoládu.Přemýšlíte, co pořídit jako dárek do zahraničí? Zkuste Pražskou čokoládu.

Ochutnejte a posuďte sami

Výrobky jsou příjemnými dárky, které zahraniční turisté vozí z Čech a nezřídka kdy se stává, že je pro svou lahodnou chuť ještě doobjednávají přes e-shop firmy. Některé, jako například šátky „Lady Praha“, putují s českými diplomaty do cizích zemí a republiku reprezentují také před politickými partnery.

Pražská čokoláda staví na poctivé práci, upřímném jednání s partnery a prvotřídním servisu svým zákazníkům. Její výrobky najdete zejména ve 4 a 5 hvězdičkových hotelech, v duty free zóně na letišti či na palubách letadel. Ochutnat výrobky však mohou zákazníci přijít také do třech nově otevřených kamenných obchodů na Malé Straně a v Karlových Varech.

Pražská čokoláda - prodejnaPražská čokoláda - prodejna