Redakce HN, Ekonomu a portálu iHNed se spojí, šéfredaktorem HN bude Jašminský

Zdeněk Bakala

Zdeněk Bakala Zdroj: Bretislav Kovarik

Vydavatelství Economia sloučí od 1. ledna doposud samostatné redakční týmy deníku Hospodářských novin, týdeníku Ekonom a zpravodajského portálu iHned.cz do jedné společné ekonomické redakce. Ta má podle manažera komunikace Economie Luďka Březiny připravovat nejen obsah všech tří vlajkových ekonomických titulů, ale v rámci kooperace všech složek integrovaného newsroomu bude také úzce spolupracovat s redakcemi týdeníku Respekt, online deníku Aktuálně.cz i odborných titulů vydavatelství.

„Propojení všech našich ekonomických redakcí do jediné nám pomůže zlepšit organizaci práce při tvorbě kvalitního obsahu a lépe než dosud využívat potenciálu, který redakce s více než 140 novináři má,“ uvedl k připravované změně ředitel redakcí Economie Vladimír Piskáček. „V neposlední řadě nám nová organizace redakčního týmu umožní důsledněji vyprofilovat jednotlivé ekonomické tituly vydavatelství a přesněji tak cílit na všechny naše čtenářské skupiny,“ slibuje si od toho Piskáček.

Ekonomickou redakci bude řídit tzv. E.collegium – tým složený z šéfredaktorů jednotlivých titulů, šéfredaktora sdíleného obsahu a ředitele redakcí. Každý z šéfredaktorů bude přímo odpovídat za přípravu obsahu „svého“ titulu, společně se pak budou podílet na každodenním řízení spojené redakce, na plánování a profilaci jednotlivých titulů a na jejich rozvoji.

E.collegium bude od 1. prosince pracovat v následujícím složení:

– Martin Jašminský, šéfredaktor Hospodářských novin

– Ondřej Neumann, šéfredaktor týdeníku Ekonom

– Miloš Čermák, šéfredaktor ekonomického portálu iHNed.cz

– Jindřich Šídlo, šéfredaktor politického zpravodajství a názorové sekce

– Petr Orálek, šéfredaktor sdíleného obsahu

– Vladimír Piskáček, ředitel redakcí vydavatelství Economia.