Redakci rádia BBC posílili čtyři novináři

"Je to plán na menší BBC, která ale využívá své zdroje efektivněji," řekl Thompson, který zdůraznil, že žádná ze stanic se neruší. Hlavním smyslem plánu je podle něj "fungovat tak, jak si můžeme dovolit, ale samozřejmě to bude znamenat, že část toho bude poměrně nestravitelná". Dodal, že někteří zaměstnanci budou muset být propuštěni.

"Je to plán na menší BBC, která ale využívá své zdroje efektivněji," řekl Thompson, který zdůraznil, že žádná ze stanic se neruší. Hlavním smyslem plánu je podle něj "fungovat tak, jak si můžeme dovolit, ale samozřejmě to bude znamenat, že část toho bude poměrně nestravitelná". Dodal, že někteří zaměstnanci budou muset být propuštěni. Zdroj: BBC

Rádio BBC, které patří společnosti Lagardère Active ČR, přijalo do týmu čtyři novináře - Petra Nosálka, Ondřeje Černého, Romanu Navarovou a Pavla Malúše. Dva z nich pocházejí z redakce zaniklého Rádia Česko.

Petr Nosálek se stal editorem nového rádia BBC. V minulosti pracoval na stejné pozici v Rádiu Česko, čemuž předcházela sedmiletá zkušenost redaktora BBC v Londýně.

„Zažil jsem tři rozhlasové pohřby: ukončení českého vysílání BBC z Londýna na přelomu tisíciletí, definitivní zánik české redakce BBC několik let po přesunu do Prahy a nedávno i přesun Rádia Česko na rozptylovou loučku Českého rozhlasu. To, že teď mohu stát u zrodu nové zpravodajsko-publicistické stanice, proto beru jako velkou příležitost a výzvu k vypiplání rádia, které v tom nejlepším naváže na BBC, ale zároveň si dokáže najít svou vlastní cestu k chytrému posluchači,“ řekl Nosálek ke svému nástupu.


Další posilou českého rádia BBC je Ondřej Černý, který zde nově moderuje zpravodajské bloky. Také jeho jméno, respektive hlas, si mohou posluchači pamatovat z éteru veřejnoprávního rádia. Střídat se bude s Pavlem Malúšem, známým především posluchačům z rádia Beat, případně rádia Impuls, a Romanou Navarovou, jež se kromě rádiové profese věnuje novinařině na portálu iDNES, kde se zaměřuje na přímé přenosy.