Respekt pro Kindle je k dostání na Amazonu

Kindle se dá na Amazonu koupit za 160 dolarů včetně poštovného do České republiky.

Kindle se dá na Amazonu koupit za 160 dolarů včetně poštovného do České republiky.

Týdeník Respekt je první ryze české periodikum, které si lze pro čtečky Kindle zakoupit v online obchodě Amazon. Obsahově je otožný s tištěným vydáním.

Respekt pro Kindle není klasickou aplikací jako mimořádně úspěšná verze pro iPad, která byla spuštěna před několika měsíci. V podstatě se jedná o export stávajících dat z papírového vydání do šablony stanovené Amazonem ve formátu .mobi. „Ze strany Amazonu jde o jakýsi beta program pro vydavatele novin, magazínů a bloggery. Veřejně prozatím podporuje asi jen pět jazyků, takže se s nimi napřed bylo nutné dohodnout na možnosti podpory češtiny,“ říká Michal Ischia, který má projekt technologicky na starosti.

Respekt pro čtečku Kindle lze nakupovat nebo předplácet pouze přes Amazon. Tím se liší od Respektu pro iPad, který je dostupný jak přes AppStore, tak i prostřednictvím předplatitelského oddělení společnosti Economia.

Ceny stanovil Amazon a vydavatel s nimi nemůže volně pohybovat. Jedno číslo Respektu přijde na 2,99 $, měsíční předplatné stojí pouze 7,99 $. Prvních 14 dní si však čtenář může novou aplikaci vyzkoušet zdarma. „Kvůli vysoké ceně stanovené původně Amazonem jsme vydání prvního čísla odložili o tři měsíce, než se nám podařilo vyjednat současnou přijatelnější variantu,“ vysvětlila publisherka Respektu Adéla Pittsová.

Vedle snadné koupě jednotlivých vydání týdeníku Respekt či objednání měsíčního předplatného přináší verze pro Kindle a pro iPad ještě jednu výhodu. Nové číslo je čtenáři automaticky doručeno už v neděli večer.