Rozhlasová Zelená vlna se stala terčem předvolební mystifikace

Český rozhlas

Český rozhlas

Pořad Zelená vlna Českého rozhlasu se stal terčem předvolební mystifikace. Neznámý autor rozeslal jménem prvního náměstka generálního ředitele zprávu o přejmenování pořadu. Informace o tom, že na základě stížností posluchačů a politiků rozhlas změní název dopravního zpravodajství, aby nepřipomínal Stranu zelených, se později ukázala jako nepravdivá.

ČTK a další média zprávu využila ve zpravodajství, ale rozhlas informaci tiskovou zprávou dementoval. Podle zástupců ČRo byla při jejím zaslání zneužita e-mailová adresa náměstka Reného Zavorala. „Český rozhlas důrazně dementuje zprávu o údajném přejmenování Zelené vlny, dopravního zpravodajství Českého rozhlasu,“ uvedla ředitelka odboru komunikace ČRo Zora Karmazín Blümlová.

Agentura před zveřejněním informace kontrolovala adresu odesilatele, která se jevila jako shodná s adresou náměstka. Zprávu ale dále neověřovala. ČTK uvádí, že do budoucna přijme taková opatření, aby opakování podobné situace zabránila. K mystifikaci se zatím nikdo nepřihlásil, ČTK se snaží zjistit, kdo za ní stojí.