Šéf CME prodával akcie své firmy. Týden poté, co je dostal v prémiích

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Mlada fronta E15

Michael Del Nin, polovina ředitelského tandemu mediální skupiny CME, prodával koncem minulého týdne na trhu akcie své firmy. Na zámořské burze Nasdaq se zbavil více jak sedmi tisíc akcií CME v přepočtu za takřka půl milionu korun. Prodal tak velkou část z bezmála 18 tisíc akcií, které počátkem března získal v rámci motivačního programu firmy.

„Manažerské prodeje akcií bývají vnímány jako negativní signál a nebývají dobrým impulsem pro další vývoj cen akcií, důvodů pro prodej ale mohla být celá řada,“ uvádí Josef Němý z Komerční banky. Týden před manažerským prodejem akcií publikovalo CME své výsledky za loňský rok, které investory znepokojily ztrátou ve výši takřka čtvrt miliardy dolarů.

„Celkově firma sice ukázala solidní zlepšení marží na hlavních trzích v Česku a v Rumunsku, avšak nepříznivý je relativně slabý vývoj tržeb ve většině zemí a hluboká čistá ztráta,“ uvedl Pavel Ryska z J&T Bank. Podle expertů se však pod letošními výsledky může nepříznivě podepsat silný dolar. Tržby v korunách totiž firma přepočítává do dolarových účetních výkazů. „Při slabém vývoji tržeb a při nepříznivých měnových kurzech bude růst zisků podle nás v ohrožení,“ dodává Ryska.

Michael Del Nin, polovina ředitelského tandemu mediální skupiny CMEMichael Del Nin, polovina ředitelského tandemu mediální skupiny CME | CMEMichael Del Nin

V rámci manažerských odměn získal během března akcie i další z šéfů CME. Alfred Langer si připsal bezmála 25 tisíc akcií firmy, v přepočtu podle aktuálního kurzu za takřka 1,7 milionu korun. Sama CME čeká letos na svých trzích mírný růst výdajů na televizní reklamu, přičemž v Česku by měl pokračovat nárůst tržního podílu z loňských 60 na 62 procent.

Akcie CME: