Šéfredaktorem týdeníku Ekonom se stal Dalibor Martínek

Dalibor Martínek

Dalibor Martínek

Novým šéfredaktorem týdeníku Ekonom byl s účinností od 1. ledna jmenován Dalibor Martínek, jenž doposud působil jako zástupce šéfredaktora Lidových novin. Dosavadní šéfredaktor Ondřej Neumann po dohodě vydavatelství opouští.

Kromě řízení týdeníku Ekonom bude Dalibor Martínek jako člen E.collegia zodpovědný za ekonomickou publicistiku všech titulů integrované redakce. Ta zahrnuje kromě týdeníku Ekonom také Hospodářské noviny a portály iHned.cz a Aktualne.cz.

Dalibor Martínek (41) zahájil svou novinářskou dráhu po studiu na Univerzitě Karlově jako editor v deníku Dnes. Odtud přešel po čtyřletém působení do Hospodářských novin, kde šest let pracoval nejprve jako editor ekonomické rubriky, její vedoucí a následně šéfeditor zpravodajství. Působil při rozjezdu ekonomického zpravodajství na veřejnoprávním televizním kanále ČT24, odkud přešel do vydavatelství Mladá fronta jako jeden z autorů projektu ekonomického deníku E15, v němž také působil jako šéfeditor.

Poslední tři roky pracoval jako vedoucí ekonomické rubriky a následně zástupce šéfredaktora Lidových novin, kde měl mj. na starost relaunch ekonomické sekce, vznik nových příloh a formátů pro elektronické platformy deníku.