Šéfredaktorem Týdne je Plesl, Nachtigall zůstává v představenstvu Empresy

časopis Týden

časopis Týden

Novým šéfredaktorem časopisu Týden a on-line deníku týden.cz byl jmenován Jaroslav Plesl, který doposud v časopise zastával funkci zástupce šéfredaktora. Kromě pozice šéfredaktora časopisu Týden bude Plesl odpovědný i za obsahovou dodávku zpravodajství pro TV Barrandov.

Dosavadní šéfredaktor Týdne Nachtigall podle společnosti zůstává nadále členem představenstva Empresa Media a má se podílet na jejím řízení a nových rozvojových projektech. Na pozici ředitele všech redakcí vydavatelství Empresa Media nastupuje Daniel Köppl, který dosud působil jako šéfredaktor týdeníku Marketing Sales Media.

Jaroslav Plesl přišel do časopisu Týden vloni z týdeníku Reflex, kde pracoval na pozici zástupce šéfredaktora. Předtím působil dva roky jako ekonomický reportér v Hospodářských novinách a sedm let byl zástupcem šéfredaktora Lidových novin, kam v roce 2001 přišel z týdeníku Euro. Svou časopiseckou kariéru přitom zahájil už v roce 1995 právě v Týdnu.

Daniel Köppl zahájil svojí profesní kariéru ve výzkumné agentuře Opinion Window, ze které pak přešel do vydavatelství Strategie. Od roku 2000 pracoval ve vydavatelství Economia a měl na starosti jeho B2B tituly. V roce 2013 začal ve vydavatelství Empresa Media řídit magazín MarketingSalesMedia.