Seznam.cz dává novou podobu svému sportovnímu zpravodajství

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Seznam.cz představil novou podobu svého sportovního serveru Sport.cz. Změna částečně inspirovaná redesignem bulvárního serveru Super.cz se zaměřuje na rychlý přehled o sportovních výsledcích. Sport.cz má také novou mobilní verzi v adaptive layoutu.

Nové podobě serveru Sport.cz dominují sportovní výsledky. Na domovské stránce Sport.cz se tak uživatelé primárně dozví, kdo s kým hrál a s jakým výsledkem daný zápas skončil. Tyto informace se totiž objevují už jako poutáky na jednotlivé články, doplňují tak běžné titulky. Důležitou změnou je také to, že události na domovské stránce jsou poskládány podle času uveřejnění, nejsou tedy řazeny podle jednotlivých typů sportů či do rubrik. Ke konkrétním sportům a k podrobnému výsledkovému servisu se čtenář dostane z navigace ve spodní části stránky. Sport.cz nemá ale na domovské stránce jen strohé výsledky. Nezapomíná ani na odlehčenější zpravodajství ze světa sportu.

„Když jsme přemýšleli, jak náš Sport.cz upravit, začali jsme tím, že jsme se v kvalitativním dotazování zeptali sportovních fanoušků, co čekají od sportovního webu. Odpověď byla jednoznačná: v první řadě mě zajímají výsledky, teprve pak další informace, fotky a videa,“ popsal Norbert Gulevič, produktový manažer služby Sport.cz, Seznam.cz.

Nový Sport.cz má i nové logo a přichází s novými prvky. Jedním z nich jsou zcela nové on-line reportáže pro vybrané sportovní disciplíny – fotbal, hokej, tenis a závody F1.

Sport.cz má také mobilní verzi, která využívá adaptive layout. Podle typu zařízení, ze kterého se uživatel připojí, se uzpůsobí obsah toho, co vidí tak, aby to pro něj bylo pohodlné a příjemné na čtení. Jinak se tedy zobrazí stránka v tabletu a jinak v chytrém telefonu.