Seznam spouští hudební televizi Mixer.cz

seznam.cz

seznam.cz

Seznam.cz rozšiřuje nabídku pro své uživatele a zároveň nabízí zadavatelům nový prostor pro umístění reklamy.

Koncem pracovního týdne spustí Seznam vlastní on-line hudební televizi Mixer.cz. Ta vznikla na základě spolupráce s hudebními vydavateli Universal Music, Sony Music, EMI, Supraphon a dalšími.

Pro uživatele televize připravil Seznam osm hudebních kanálů, které nejsou poskládány žánrově, ale podle nálady, pro kterou by se mohly hodit. „Když si vyberete hudební kanál, vidíte řadu náhledů videoklipů. Po kliknutí na náhled se začne hudba přehrávat,“ říká produktový manažer Mixeru Ladislav Veselý a dodává, že služba není určena pro vyhledávání konkrétních videoklipů, ale pro jejich přehrávání, ideální je pro toho, kdo neví, po jakém interpretovi sáhnout. „Na druhou stranu necháváme uživateli možnost hvězdičkou si označit oblíbené skladby, které pak najde pohromadě na jednom místě.“


Seznam zároveň se spuštěním televize otevře nový prostor pro zadavatele reklamy. Za každý desátý videoklip totiž zařadí reklamní spot. Reklama by tedy měla být hlavním zdrojem příjmů, další možnosti přinese spolupráce s hudebními vydavateli. Novou službu bude Seznam promovat na své homepage v místě, které bylo doposud určeno kurzovním lístkům. Služba bude přístupná i ze samostatné domény Mixer.cz.