Sky prodává své sídlo v Londýně, chce si ho ale dál pronajímat

Vysílací společnost Sky

Vysílací společnost Sky Zdroj: DgpLIVE via Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Vysílací společnost Sky se chce zbavit svého londýnského sídla. Už pověřila realitní agenturu, aby jí sehnala kupce, který by byl ochoten zaplatit 545 milionů liber (asi 18,5 miliard korun). Sky ovšem chce v komplexu budov zůstat a podepsat nájemní smlouvu na třicet let.

Vysílací společnost má v komplexu kanceláře vedení a studia, která se starají o vysílání zpráv a sportu a sídlí v něm přes 7 500 zaměstnanců firmy. Prodejem byla pověřena divize BNP Paribas Real Estate. Sky chce tímto krokem odblokovat prostředky od nemovitosti a investovat je do svého dalšího rozvoje.

„Můžeme potvrdit, že jsme byli pověřeni prodejem komplexu Sky Campus, s účelem zpětného pronájmu,“ potvrdil mluvčí BNP Paribas Real Estate.

Prodej do konce června

Čeká se, že sídlo Sky přiláká velký počet potenciálních investorů, protože se v současnosti jedná o jednu z největších investičních příležitostí na trhu nemovitostí ve Velké Británii. Někteří z nich už o prodeji začali jednat. Sky by chtěla obchod uzavřít do konce června letošního roku.

Sky o prodeji svého sídla, ve kterém působí už 27 let, uvažovala v roce 2012, poté, co do něj významně investovala, nakonec se však rozhodla zůstat jeho vlastníkem. Situace se změnila až nyní, kdy chce společnost investovat další prostředky na zlepšení své pozice na trhu.