Stream láká především mladší muže

Tablety

Tablety Zdroj: archiv

Streamovaný obsah na webových stránkách zapojených do výzkumu NetMonitor sleduje více mužů než žen. 52 procent uživatelů online videí (téměř 2 miliony RU) jsou muži, kteří generují 57 procent všech zahájených přehrání. Nejpočetnější věkovou kategorií uživatelů, kteří navštěvují multimediální obsah, jsou osoby ve věku 35–44 let.

V říjnu navštívilo webové stránky zapojené do výzkumu více než 6,8 milionu návštěvníků, tedy o 150 tisíc více než v září. Počet zobrazení stránek provedených českými uživateli dosáhl 6,1 miliardy s meziměsíčním nárůstem 334 milionů. Nejvyšší návštěvnost z počítačů zaznamenaly kategorie Domovské stránky portálů (6 milionů RU), Databáze a katalogy (4,9 milionu) a Zpravodajství (4,6 milionu). V průměru strávili uživatelé prohlížením internetu na PC jeden a čtvrt hodiny denně.

Z mobilních telefonů navštívilo měřené webové stránky více než 3,1 milionu uživatelů, kteří na těchto stránkách provedli 1,2 miliardy zobrazení. Průměrný čas stráveny uživatelem prohlížením zapojených stránek na mobilním telefonu přesáhl půl hodiny denně. Mezi nenavštěvovanější webové kategorie patřily Domovské stránky portálů (1,9 milionů RU), Bulvární magazíny (1,7 milionu), a Databáze a katalogy (1,6 milionu).

K internetu se z tabletů připojuje již více než 1,2 milionu uživatelů a průměrná doba jedné návštěvy činí 6,25 minuty. Tablety mají jako jediná zařízení více uživatelů o víkendech než v pracovních dnech (565 tisíc o sobotách a nedělích oproti 535 tisícům v období pondělí až pátek). Nejpopulárnější kategorie navštěvované z tabletů jsou Domovské stránky portálů (6 milionů RU), Databáze a katalogy (747 tisíc) a Zpravodajství (746 tisíc).