Střípky z Karlových Varů

Karlovy Vary - Jameson

Karlovy Vary - Jameson

Polski film, čeští tvůrci a francouzské šampaňské Moët – tím právě žije festival v Karlových Varech.

47. ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se přehoupne do druhé poloviny světovou premiérou česko-polského filmu Polski film, který má na svědomí trojice Najbrt-Geisler-Tuček v produkci Negativ. Film označovaný mnohými jako mystifikace nebo jako film o natáčení filmu se slavnými českými hvězdami Liškou, Matonohou, Poláškem a Danielem vznikal s rozpočtem 30 milionů Kč v Polsku za podpory České televize, HBO a Fondu kinematografie.

Film při svém natáčení využil i product placementu – šlo hlavně o produkty firmy Dynavix a šampaňské Moët. Mezi partnery je Česká podnikatelská pojišťovna a Kulturní zařízení města Valašské Meziříčí – rodného města producenta Milana Kuchynky, kde se v pondělí 9. 7. koná slavnostní premiéra. Nízkorozpočtový film natočený přáteli v přátelské atmosféře snad nejen pro přátele bude takřka výhradně komunikován prostřednictvím PR, které zajišťuje agentura 2Media.

Karlovy Vary - Polski filmKarlovy Vary - Polski film

Partnerem festivalu je již druhým rokem šampaňské Moët, které se tak po Cannes spojilo i s největším festivalem v středoevropském regionu. V karlovarském Grandhotelu Pupp na jeho letní terase Rendez-vous vznikl originální Moët Ice Impérial Lounge, kterému vévodí luxusní bílá výbava a dekor značky. Podobně jako na festivalu v Cannes se značkový bar stal centrem setkávání movitějších hostů, „baťůžkáři“ využívají spíše služeb nového partnera festivalu, oficiálního „Fest foodu“ Bageterie Boulevard.

Všichni se společně scházejí v Jameson Festival Lounge. Je to relaxační stan vedle sídla festivalu hotelu Thermal, kde Jameson jako další partner festivalu napájí hosty Coolers cocktaily a zároveň se zde připravuje vyhlášení filmařské soutěže Done in 60 seconds. Na tomhle místě své masterclassy dávají významní hosté festivalu, ve středu například slavný americký režisér Tod Solondz.

Rozhovor s Annou Malmhake, CEO společnosti Irish Distillers, která Jameson vyrábí, přineseme v příloze S Gastro ve Strategii číslo 7.