Tomáš Vaněk skončil v Toyotě a založil vlastní PR agenturu

Tomáš Vaněk založil vlastní PR agenturu

Tomáš Vaněk založil vlastní PR agenturu Zdroj: archiv

Bývalý PR manažer a tiskový mluvčí společnosti Toyota Motor Czech Tomáš Vaněk se vrací do prostředí public relations s vlastní agenturou Vizus communication.

Tomáš Vaněk krátce od ukončení pracovního poměru ve společnosti Toyota Motor Czech zakládá agenturu Vizus communication, která nabídne služby v oblasti public relations, media relations, event managementu, publishingu a sponzoringu. V samém počátku své činnosti se zaměří na společnosti a firmy především z prostředí automobilového průmyslu, ale v budoucnu plánuje rozšíření služeb také pro jiné obory.

Vaňkovu novému projektu poskytne zázemí sesterská agentura Vizus.cz, sám Vaněk bude ve Vizus communications působit jako jednatel.

Vaněk pracoval posledních téměř 15 let jako PR manažer a tiskový mluvčí společnosti Toyota Motor Czech. V této funkci řídil produktovou a korporátní komunikaci pro automobilové značky Toyota a Lexus včetně vedení CSR projektů, sponzorských aktivit obou značek a výrobu firemních publikací.

Předtím působil mimo jiné v reklamní společnosti MTM Advertising a reklamním studiu Comdes. Jako account manažer získal marketingové zkušenosti ve společnosti STES, která je marketingovým zástupcem Fotbalové asociace České republiky, a dále v česko-rakouské reklamní agentuře Progress Promotion. Po studiu zaměřeném na výrobu automobilů začal svou profesní kariéru v české automobilce Škoda Auto a zkušenosti získal krátce také u švédského výrobce automobilů Saab.