UPC míří za horizont

UPC Horizon Go

UPC Horizon Go Zdroj: archiv

UPC oznámilo spuštění multiscreenové aplikace Horizon Go. Stejný den představilo O2 podobný produkt O2TV Go. A patrně nejde o náhodu.

Zákazníci UPC mohou od 3. listopadu sledovat živé televizní vysílání nejen na televizních obrazovkách, ale nově i na dalších zařízeních jako počítač, notebook, tablet nebo mobilní telefon. UPC spouští službu Horizon Go, která umožňuje divákům sledovat až 63 programů i mimo jejich domov na více zařízeních najednou.

Zákazníci digitální televize od UPC s tarifem Komfort budou moci Horizon Go používat zdarma. Ti, kteří mají tarif Klasik, mohou službu vyzkoušet do konce roku zdarma, od ledna 2015 je bude stát 25 Kč měsíčně.

Horizon Go je první fází rozsáhlejšího interaktivního produktu, který je zaváděn už v pěti evropských zemích v mateřské společnosti UPC, Liberty Global. V současnosti platformu Horizon využívá kolem 650 tisíc lidí. Horizon umožňuje nové způsoby sledování televizního obsahu. Jde například o videotéku filmů a seriálů, možnost nahrávání obsahu, zpětné sledování TV programů anebo přístup na YouTube a další aplikace prostřednictvím televizní obrazovky.

Nový produkt zpromuje UPC reklamním spotem, který poběží od pondělí 3.11. na stanicích skupiny Nova a v TV Barrandov.

Na čem sledujeme UPC

Před spuštěním služby sledovalo UPC způsob příjmu TV obsahu u svých zákazníků. Z průzkumu vyplynulo mimo jiné to, že více než jednou týdně sleduje online obsah v České republice 42 procent respondentů; ve světě je tento trend téměř dvojnásobný.

Na jakých zařízeních sledujeme videoobsah?Na jakých zařízeních sledujeme videoobsah? | archivZdroj: zákaznický výzkum UPC ČR, n = 1200 domácností

Kdo koho dohání?

Stejný den jako UPC oznámilo podobnou novinku i O2, které od 4. listopadu spustí aplikaci O2TV Go.