UPC rozšiřuje nabídku o Retro Music Television

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: upc

UPC od 1. listopadu rozšiřuje programovou nabídku Standard o stanici RMT. Ta se zaměřuje na domácí a slovenskou hudební produkci z 60. až 90. let.

RMT vysílá přes jeden rok a dosud si ji mohli naladit diváci satelitního televizního vysílání Skylink nebo CS Link. Nabízí hudbu bez reklamních předělů a interaktivních aplikací a SMS. Zaměřuje se na videoklipy z šedesátých a z druhé poloviny devadesátých let minulého století. Její program zahrnuje pořady věnující se hudebním žánrům a jednotlivým časovým obdobím, dále tematické pořady obsahující klipy se stejnou tematikou a pořady sestavené na základě srovnání dvou a více klipů podle různých měřítek, jako například rok vydání, či interpret.

Držitelem licence a provozovatelem RMT je společnost Hudební televize se sídlem v Praze. V rámci UPC se RMT stává součástí programové nabídky Standard. Jedná se o čtvrtou televizní stanici, kterou UPC letos zařadilo (po Public, Leo a Stil, přičemž Public později skončil). Počet televizních stanic, které UPC Digital nabízí, tak v současné době činí 111, z toho je 13 je v HD kvalitě.