V digitálním rozhlasovém vysílání je už také Rádio Blaník a Rádio City 93,7 FM

České Radiokomunikace
začaly opravovat plášť vysílače
na Ještědu. Připravují i obnovu
přístupových ramp, zábradlí
a fasádních prvků.

České Radiokomunikace začaly opravovat plášť vysílače na Ještědu. Připravují i obnovu přístupových ramp, zábradlí a fasádních prvků. Zdroj: ctk

České Radiokomunikace ode dneška přidávají do pilotního digitálního rozhlasového vysílání další stanice. Jedná se o Rádio Blaník a rádio City 93,7 FM mediální skupiny Media Bohemia.

„Vstupem našich rádií Blaník a City 93,7 FM do testovacího digitálního vysílání si chceme vyzkoušet technické parametry standardu DAB+. Budoucnost rádia je především v obsahu vysílání. Media Bohemia se proto soustředí především na rozvíjení svých programových formátů a kvalitu obsahu vysílání. Jaký nosič šíření se v budoucnu ukáže jako nejlepší, je otázka. DAB+ vnímáme jako jednu z možných cest,“ komentuje pilotní vysílání Daniel Sedláček, předseda představenstva Media Bohemia.

Vysílač na pražském Strahově vysílá ve standardu DAB+ (Digital Audio Broadcasting) na kanálu 10D ve III. pásmu, které je pro šíření digitálního rozhlasu optimální. Při zahájení pilotního vysílání 25. března letošního roku obsahoval multiplex 4 kanály, od té doby se počet navýšil o dalších 14 stanic. Příjem vysílání je možný na rozhlasových přijímačích podporujících standard DAB+. Vysílač pokrývá více jak 800 tisíc obyvatel v Praze.