V Plzni se sejdou odborníci na designové myšlení

Depo2015

Depo2015 Zdroj: archiv

Design thinking (designové myšlení) představuje nový trend v managementu a v mezinárodním měřítku je považován za strategický inovační nástroj, který kombinuje kreativní a technologický přístup. Inovativní firmy a designéři z Německa a Česka se potkají na Design Thinking Festivalu v Plzni.

Design je často komunikován a vnímán jako vzhled či umění. Estetika je ovšem pouze jedna část, design odráží také ekonomické aspekty produkce a realizace a samozřejmě i potřeby cílové skupiny. Klíčovým faktorem úspěchu jsou správně načasované inovace.

Design Thinking Festival může posloužit jako místo setkání podnikatelů, designérů, grafiků, marketingových expertů a dalších kreativních nadšenců, kteří chtějí posunout dál své podnikání. Účast na festivalu může návštěvníkům přinést nový pohled na řešení problémů, inspiraci, možnost setkat se se zajímavými lidmi či nové zkušenosti a kontakty.

Hlavním prezentujícím je Simon Blake, jeden z nejžádanějších školitelů designového myšlení v Německu, působící jako konzultant inovací ve společnosti Launchlabs, ve které stojí za inovačními programy pro firmy jako Audi, Daimler, Goethe Institut, Deutsche Telekom, SAP nebo Accenture.

Kromě Blakea budou prezentovat další renomovaní mluvčí z ČR i zahraničí, zástupci firem jako je 3M Česko, Olgoj Chorchoj, Bomma, Šoda Transportation, Škoda Machine Tool, Koma Modular, Plastia, drogerie Teta, Průša 3D nebo Contiqua.

Na čtvrtečním mezinárodním „Brokerage Eventu“dostanou účastníci možnost vyhledat partnery pro obchodní, kreativní, technologickou či vývojovou spolupráci díky předem připraveným dvoustranným jednáním.

Na pátek jsou připraveny workshopy s cílem vyzkoušet design thinking i práci s novými technologiemi na vlastní kůži. Kurzy vedou zkušení lídři z Bavorska i ČR. Během dne se také naskytne možnost prohlédnout si unikátní výstavy v prostorách Depo2015 či zavítat na Fakultu designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni.

Festival je součástí projektu Výměna know how pro kreativní průmysly: Plzeň a Bavorsko podpořeného z grantového programu Cíl 3. Pořádá ji Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury ve spolupráci s BIC Plzeň a bavorským Bayern Design.

„Plzeň 2015 se intenzivně věnuje rozvoji tvůrčích průmyslů nejen v Plzni, ale i v mezinárodní spolupráci. Nový prostor DEPO2015 by měl do budoucna sloužit jako jedno z důležitých center tvůrčích průmyslů v Česku, proto je přirozené, že hostí takto významné setkání s potenciálem propojit byznys a talent do dlouhodobé spolupráce,“ říká ředitel společnosti Plzeň 2015, o.p.s. Jiří Suchánek.