V únoru navštívilo domácí weby 8,5 milionu uživatelů

Pylon pro olympijský oheň

Pylon pro olympijský oheň Zdroj: ctk

Zimní olympiáda v Soči vyvolala prudký růst počtu reálných uživatelů webových stránek v kategorii Sport. V únoru se jejich počet zvýšil téměř o čtvrtinu, což znamená necelých 700 tisíc nových uživatelů. Ve stejnou dobu rostl také počet zahájených přehrání streamovaného obsahu, který se zvýšil o více než 27 %.

Ve druhém měsíci letošního roku navštívilo webové stránky zapojené do výzkumu NetMonitor více než 6,5 milionu uživatelů z ČR a téměř 2 miliony uživatelů ze zahraničí. Počet zobrazení stránek provedených českými uživateli přesáhl 7,7 miliardy a doba, již čeští uživatelé na těchto webech trávili, činila téměř jednu a tři čtvrtě hodiny. Počet návštěv překročil 1,1 miliardy, přičemž jedna návštěva trvala v průměru osm a půl minuty.

Zimní olympijské hry vyvolaly růst počtu zahájených přehrání multimediálního obsahu. Tato skutečnost souvisela s tím, že některé webové stránky nabízely svým uživatelům přímé přenosy či záznamy sportovních utkání z olympiády. Počet zahájených přehrání se v únoru zvýšil o více než 25 milionů celkem na téměř 120 milionů a čas strávený sledováním podobného obsahu vzrostl z 2 na 5 hodin měsíčně. Ve stejnou dobu rostl také počet uživatelů, kteří navštěvovali webové stránky zapojené do výzkumu z mobilních zařízení, a to o více než 10 % (přibližně 250 tisíc RU).

Vliv olympiády se projevil nejen v rostoucím počtu sledovaných videí, ale také ve zvyšujícím se počtu zájemců o kategorii Sport, jež v únoru získala téměř 700 tisíc reálných uživatelů z ČR. V době trvání olympijských her (6.– 23. února) byl průměrný denní počet uživatelů přibližně o 300 tisíc vyšší než v jiné dny daného měsíce a dosahoval hodnot přes milion uživatelů. Rekordní počet návštěvníků zaznamenaly sportovní weby 19. února, tedy v den, kdy ČR hrála s USA zápas v ledním hokeji o postup do semifinále a Martina Sáblíková získala zlatou medaili v rychlobruslení.