Vnitro vypsalo tendr na tisk volebních lístků

Volby - ilustrační foto

Volby - ilustrační foto Zdroj: Rasch Jan/Euro

Ministerstvo vnitra zahájilo výběrové řízení na zajištění všech tiskových materiálů potřebných pro volby, které se budou konat v letech 2015 až 2019.

Tendr s předpokládanou hodnotou 160 milionů korun rozhodne o společnosti, která bude v pětiletém období zajišťovat tisk, kompletaci a distribuci veškerých metodických materiálů, volebních tiskopisů, obálek a hlasovacích lístků potřebných pro volby. Nový dodavatel bude znám až v příštím roce, lhůta pro doručení nabídek je 22. ledna.

Do konce roku 2014 má na tyto služby s ministerstvem podepsanou smlouvu břeclavský Moraviapress, jeho poslední zakázkou budou komunální a senátní volby, které jsou naplánované na podzim příštího roku. Aktuální smlouva s Moraviapressem běží od roku 2010 a její hodnota je vyčíslena na 212 milionů korun.

Letos Moraviapress zajišťoval tiskopisy pro prezidentské a parlamentní volby a právě při přípravě na druhé kolo volby hlavy státu udělala tiskárna chybu a musela více než 10 milionů hlasovacích lístků vytisknout na vlastní náklady znovu.

Podle odborníků na tiskové služby jsou u nás pouze tři tiskárny, které jsou schopny zvládnout zakázky takového objemu, navíc s důrazem na rychlost a spolehlivost. Kromě Moraviapressu se jedná ještě o Svoboda Press a Europrint.