Vydavatelství Mladá fronta zvýšilo návštěvnost svých webů na historické maximum

Nové Recepty.cz. Přes
19 tisíc receptů nabídne nová
podoba serveru Recepty.cz

Nové Recepty.cz. Přes 19 tisíc receptů nabídne nová podoba serveru Recepty.cz Zdroj: e15

I přes letní období, kdy návštěvnosti internetových webů obvykle klesají, se podařilo vydavatelství Mladá fronta a divizi Online zvýšit v červenci 2011 návštěvnost svých webů oproti červnu 2011 o více než 10 %.

Podle měření NetMonitor - Mediaresearch & Gemius navštívilo v tomto období weby vydavatelství Mladá fronta 1 874 308 unikátních uživatelů, což je o 167 228 návštěvníků více než v měsíci červnu 2011, a současně je to historický rekord vydavatelství. Pozitivní trend zvyšování návštěvnosti začala sledovat divize Online již letos na přelomu dubna a května 2011, a to ve všech obsahových segmentech.

Došlo tak k přeskupení pořadí velkých hráčů na českém internetu. Vzhledem k tomu, že ostatním velkým hráčům na českém internetovém trhu se nedaří návštěvnost zvyšovat, posunulo se vydavatelství Mladá fronta od května 2011 v žebříčku provozovatelů o čtyři místa nahoru. Růst webů provozovaných vydavatelstvím Mladá fronta za poslední rok a půl pak přesahuje 100 %, což je u velkého hráče na trhu unikátní.