Warnecke končí v čele vydavatelství Economia

ilustrační foto

ilustrační foto

Generální ředitel vydavatelství Economia André Warnecke ve funkci skončil pouhé tři měsíce po svém nástupu. Podle společnosti, kterou vlastní miliardář Zdeněk Bakala, odchází z rodinných důvodů. Vedením je prozatím pověřen místopředseda představenstva Kamil Čermák.

Do vedení společnosti vydávající například Hospodářské noviny nebo týdeníky Ekonom a Respekt německý manažer nastoupil letos s úkolem provést rozsáhlou transformaci. Economia například v letošním roce přemístila všechny své redakce do nově zrekonstruovaných prostor v pražském Karlíně, koupila také společnost Centrum Holdings, která v Česku provozuje zpravodajský server Aktuálně.cz a internetové portály Centrum a Atlas.

„André Warnecke se dohodl s akcionáři společnosti o uvolnění z funkce generálního ředitele společnosti z rodinných důvodů. Valná hromada jej dne 2. září 2013 odvolala z představenstva společnosti a pověřila řízením vydavatelství až do jmenování nového generálního ředitele Kamila Čermáka, místopředsedu představenstva,“ uvedlo vydavatelství.

Server Motejlek.com ale píše, že Warnecke byl „propuštěn na hodinu“. „Zřetelný omyl při výběru nástupce Petra Babického byl tedy vyřešen poměrně bleskově. Warneckeho odchod z vydavatelství manželů Bakalových je předzvěstí velkých změn na českém mediálním trhu,“ uvádí Motejlek.

„Economie bude i dál pokračovat ve změnách, které byly pod vedením Andrého nastartovány, především v transformaci celé firmy směrem k moderně řízenému vydavatelství tištěného a digitálního obsahu,” řekl ke změně Kamil Čermák. „Věřím, že i nadále budeme moci využívat odborných znalostí a zkušeností Andrého v roli externího poradce při probíhající restrukturalizaci vydavatelství. Jménem společnosti i jménem jejích akcionářů přeji Andrému mnoho úspěchů v jeho dalším působení, profesním i soukromém,” dodal Čermák.

André Warnecke přišel do Economie z mediální společnosti Medici. Ve vedení Economie nahradil Petra Babického, který na svoji funkci rezignoval před koncem loňského roku. Warnecke působil také jako generální ředitel rakouského vydavatelství Wirtschaftsblatt Verlag a řídil středoevropské aktivity společnosti Bonnier Business Press CEE.

André WarneckeAndré Warnecke