Modernizace výroby, nové produkty i vize do budoucna. Královský pivovar Krušovice drží milionovou metu

Video placeholde

Segment pivovarnictví za poslední rok prošel mnoha zkouškami. Odbyt sudového piva se rapidně snížil a výrobci museli rychle reagovat na mnohonásobně zvýšenou poptávku piva baleného. Jak si v této době vedl Královský pivovar Krušovice? Podařilo se mu udržet objem výroby? A co se v Krušovicích plánuje do budoucna?

Michal Rouč, ředitel Královského pivovaru Krušovice, zhodnotil hospodářské výsledky a prozradil, jaké změny se chystají do budoucna. 

Milion vyrobených hektolitrů

Královský pivovar Krušovice udržel v roce 2020 objem výroby srovnatelný s rokem 2019.  Pivovar investoval do výrobních technologií i skladovacích prostor. 

“Poslední rok byl pro české pivovarnictví a pro celý náš segment velice složitý. Na druhou stranu můžu říct, že Krušovicím se i v té složité době daří držet výsledky na podobné úrovni, jako v letech předchozích. Už v roce 2019 se nám podařilo vrátit na metu milion vyrobených hektolitrů, a tu jsme i v loňském roce udrželi,” dodává Michal Rouč. 

Rozšíření kapacity plechovkové linky bylo přímou odpovědí na zvýšenou poptávku v době, kdy se prodej sudového piva téměř zastavil. 

“V roce 2020 jsme v Krušovicích dosáhli dvou velkých milníků. Rozšířili jsme kapacitu plechovkové linky. Vyměnili jsme plnič a celou vstupní část. Také se nám podařilo rozšířit skladovací prostory přístavbou nové haly,” říká ředitel Královského pivovaru Krušovice Michal Rouč. 

Plány do budoucna

Michal Rouč nastínil velké plány pivovaru Krušovice zejména v oblasti udržitelnosti a snížení spotřeby energií i vody. “Co se týče plánu do budoucna, chceme se zaměřit na udržitelnost našeho pivovaru, investice do snižování spotřeb energií a na digitalizaci.” 

Nealkoholické pivo, které chutná jako ležák

Kromě mnoha novinek v oblasti technologie výroby pivovar představil v letošním roce ve svém produktovém portfoliu Královsky hořké nealko. 

“Hlavní cílem pro nás bylo přiblížit se co nejvíce chuti ležáku. Proto jsme se výrazně zaměřili na hořkost, plnost a pitelnost nealkoholického piva,” dodává Michal Rouč. 

S Královským pivovarem Krušovice se pojí staletí zkušeností, které ve výrobě piva dokáže pivovar efektivně zúročit. Více se dozvíte na www.krusovice.cz nebo při pravidelných prohlídkách přímo v pivovaru.