Za jídlo v „závodce“ zaplatí třetina lidí do třiceti korun

Sedmdesát procent strávníků je spokojeno s  kvalitou obědů v kantýnách, ukázal průzkum Sdružení pro zaměstnanecké stravování.

Sedmdesát procent strávníků je spokojeno s kvalitou obědů v kantýnách, ukázal průzkum Sdružení pro zaměstnanecké stravování. Zdroj: Sdružení pro zaměstnanecké stravování zs

Automobilka Hyundai v Nošovicích zavedla kvůli vyšší bezpečnosti zaměstnanců speciální režim v kantýnách.
Třetina strávníků v závodní jídelně zaplatí za oběd pod třicet korun. Do padesátikoruny vyjde celé obědové menu 58 procent zaměstnanců.
Automobilka Hyundai zavedla v době koronaviru zvláštní režim v kantýnách.
Třetina strávníků v závodní jídelně zaplatí za oběd pod třicet korun. Do padesátikoruny vyjde celé obědové menu 58 procent zaměstnanců.
5
Fotogalerie

V běžné restauraci vychází průměrný oběd na zhruba 130 korun. Stravovat se v závodní jídelně se tak finančně více než vyplácí. Ukázal to průzkum, který v rámci interaktivního projektu mapování firemního stravování Moje závodka, uspořádalo Sdružení pro zaměstnanecké stravování. 

Sedmdesát procent strávníků je spokojeno s  kvalitou obědů v kantýnách. Z průzkumu také plyne, že více než třetina z nich v závodní jídelně zaplatí za oběd pod třicet korun. Do padesátikoruny vyjde celé obědové menu 58 procent zaměstnanců.

S podnikovým stravováním také panuje převážná spokojenost, přesněji je spokojeno sedm lidí z deseti. Na otázku „jste spokojeni s kvalitou obědů v závodním stravování“ odpovědělo „spíše ano,“ (25,8 procenta dotázaných), „ano“ (37,5 procenta), nebo „vynikající“ (7,5 procenta).

 

Kolik stojí jídlo v závodní jídelně

cena (v korunách)                            podíl (v procentech)

           do 30                                                   34,2

      31 až 50                                                   23,3

      51 až 70                                                     9,2

      71 až 90                                                   12,5

     91 až 110                                                  13,3

   110 až 130                                                    5,8

více než 131                                                    1,7

 

„Oběd by měl pokrývat zhruba 35 procent celkové denní dávky energie a živin. Kvalitní, čerstvě připravený oběd by lidé měli jíst v klidu a mimo své pracovní místo,“ říká odborný garant projektu MUDr. Kateřina Cajthamlová.

Ze zaslaných jídelních lístků organizátoři hodnotili i kvalitu nabídky z hlediska zdravého stravování. Potěšitelné podle nich je, že velká část jídelen nabízí kromě klasického menu i lehké pokrmy, byť ne vždy je to pravidlem.