215 tisíc korun. Dacia přichází s nejlevnějším MPV

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy Zdroj: Autorevue.cz

Na český trh míří dosud nejlevnější velkoprostorový vůz (MPV). Cena nového modelu Dacie Lodgy bude začínat na 214 900 korunách za pětimístnou verzi s benzinovým motorem. U prodejců by měla být od června.

Základní cenou Lodgy poráží všechny vozy kategorie MPV včetně menších aut jako Nissan Note, Renault Grand Modus nebo Škoda Roomster, které se cenově rovněž vejdou do 250 tisíc korun. Cena nejlevnějších aut na českém trhu bez ohledu na provedení začíná na 155 tisíc korun.

Pokud bude motorista požadovat úspornější naftovou verzi 1,5 dci, bude si muset připlatit 70 000 korun. Cena sedmimístné benzinové verze pak bude začínat na 244 900 korunách.

poprvé předvedla na ženevském autosalonu na začátku března. Vyrábět se bude v novém závodě Renaultu v marockém Tangeru. Ten má postupně zvyšovat svou výrobní kapacitu modelů Dacia a Renault ze 170 tisíc na 400 tisíc aut ročně.

Dacia, která patří pod francouzský Renault od roku 1999, zahájila novou éru své existence v roce 2004 uvedením modelu Logan. I s dalšími modely se zaměřuje především na cenově dostupné automobily s jednodušší technikou. Loni automobilce klesl prodej o necelá dvě procenta na 343 233 vozů.