Audi si prodej Ducati nakonec rozmyslela

Motocykl Ducati

Motocykl Ducati Zdroj: CC BY-NC 2.0: Garret Voight

Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro
Audi
Současná produkce Ducati
Současná produkce Ducati
Současná produkce Ducati
6
Fotogalerie

Německý výrobce luxusních automobilů Audi upustil od plánů na prodej své italské motocyklové značky Ducati. Audi je součástí německého automobilového koncernu Volkswagen, který letos požádal několik bank o posouzení možností, jak se značkou Ducati naložit.

Prodej značky Ducati by Volkswagenu pomohl financovat reorganizaci aktivit po skandálu kolem falšování testů emisí naftových vozů. Podle šéfa Audi ale prodej Ducati není z ekonomického hlediska zapotřebí.

"Mohu vás ujistit, že Ducati patří do rodiny Audi," řekl šéf podniku Rupert Stadler. "Ducati je dokonalou realizací naší prémiové filozofie ve světě motocyklů," dodal.

Zdroje agentury Reuters už začátkem září uvedly, že Volkswagen prodej motocyklové divize Ducati pozastavil kvůli negativnímu postoji německých odborů a sporům mezi Volkswagenem a Audi ohledně strategie. Zájemci byli podle zdrojů za divizi připraveni zaplatit až 1,5 miliardy eur (zhruba 38 miliard korun).

Společnost Ducati vznikla v roce 1926 v Boloni jako malá rodinná firma, která vyráběla rádiové součástky. Na motocyklový trh vstoupila v roce 1949 a postupně se rozrostla na předního světového výrobce motocyklů. Svého času byla považována za motocyklový ekvivalent Ferrari.