Bombajské letiště osvětlí česká Preciosa Lighting

Bombajské letiště osvětlí česká Preciosa Lighting

Bombajské letiště osvětlí česká Preciosa Lighting Zdroj: ctk

Světla na bombajském letišti
Světla na bombajském letišti
Světla na bombajském letišti
Světla na bombajském letišti
Um českých sklářů můžete vidět na Indickém letišti Chhatrapati Shivaji International Airport, terminál 2
5
Fotogalerie
Indické město Bombaj uvádí do provozu nový terminál na letišti Chhatrapati Shivaji za dvě miliardy dolarů. Až se ve středu večer setmí, v letištní hale nového terminálu se rozsvítí česká světla. Osvětlení haly dodala česká firma Preciosa Lighting.

Česká firma do nového terminálu dodala téměř tisíc světel v podobě rozkvetlých lotosových květů. „Investor měl jasnou představu o designu svítidel bez jakýchkoli kompromisů. Na nás bylo vymyslet technické řešení, konstrukční provedení, unikátní zavěšení svítidel a správný světelný efekt,“ uvedl v tiskové zprávě Vojtěch Malina, obchodní ředitel Preciosa Lighting.

Svítidla jsou tvořena z foukaných křišťálových dílů ve skutečně nadstandardní velikosti a okvětních listů z laserově dekorovaného hliníku se zlatou a stříbrnou povrchovou úpravou. První, kdo mohli obdivovat konečný výsledek, byli účastníci předcházející slavnostního otevření letiště konané za přítomnosti indického premiéra Manmohana Singha.

Preciosa už v Asii dodala svítidla do hotelu Ritz Carlton v Hongkongu či Westin Xiamen v pevninské Číně. Firma zaměstnává přes 600 lidí.

Zákazníci chtějí být v utajení. Preciosa dodává exkluzivní svítidla do celého světa