Budoucí majitel ostravské huti kupuje další tři evropské provozy

ArcelorMittal Ostrava

ArcelorMittal Ostrava Zdroj: profimedia

ArcelorMittal
ArcelorMittal Ostrava
ArcelorMittal Ostrava
ArcelorMittal Ostrava
5
Fotogalerie

Britská společnost Liberty House, která dokončuje nákup ostravské huti, se dohodla se společností ArcelorMittal, že od ní odkoupí dvě belgické válcovny plechu a jeden závod v Lucembursku, kde se vyrábí metalické povlaky. Transakci oznámily obě společnosti, její cenu ale nezveřejnily.

Obchod ještě musí schválit Evropská komise a stejně jako v případě ostravské hutě bude muset Liberty Steel absolvovat kolečko vyjednávání s tamními odbory.

„Tyto závody jsou důležitým a logickým přírůstkem, který obohatí náš rostoucí evropský integrovaný dodavatelský řetězec. Vstup na tyto klíčové trhy a rozšiřování našeho působení v regionu posiluje naše postavení v Evropě a současně zlepšuje naši mezinárodní konkurenceschopnost,“ řekl Jay Hambro, ředitel investiční skupiny GFG Alliance, jíž je Liberty Steel součástí.

Belgické závody Flemalle a Tilleur zaměstnávají dohromady 720 pracovníků, lucemburský Dudelange 225 zaměstnanců.

Společnost již vlastní závod Liberty Wheels France v Chateauroux. Po dokončení odkupu aktiv od společnosti Rio Tinto bude Liberty Steel disponovat také největší evropskou slévárnu hliníku, která se nachází v Dunkerku.

Jak se vyrábí dráty v ostravských hutích ArcelorMittal? Podívejte se na video

Video placeholde
Jak se vyrábí dráty v ostravských hutích ArcelorMittal • e15, Liberty Ostrava