Česko je nejlepší výrobnou v Evropě a čtvrtou na světě. Z koronaviru se ale rychle nevzpamatuje

V prvním čtvrtletí hrubý domácí produkt klesl meziročně o dvě procenta. To je nejvíce od počátku roku 2010.(ilustrační foto)

V prvním čtvrtletí hrubý domácí produkt klesl meziročně o dvě procenta. To je nejvíce od počátku roku 2010.(ilustrační foto) Zdroj: CTP

Česká republika je v Evropě premiantem z hlediska zázemí pro výrobní firmy. Celosvětově je čtvrtá hned za Čínou, USA a Indií(ilustrační foto)
Žebříček v základním hodnocení, v němž dopadlo Česko nejlépe, zohledňuje provozní podmínky a nákladovou konkurenceschopnost.(ilustrační foto)
Česká republika se umístilo v první desítce světových firem i v žebříčku zohledňujícím ekonomická a politická rizika.(ilustrační foto)
Letošní žebříček sestavovaný Cushman & Wakefield hodnotil též schopnost států zotavit se z koronavirové krize. V tomto bodu je Česko ve druhé čtvrtině nejlépe způsobilých zemí.(ilustrační foto)
Kapitáni průmyslu odhadují, že na předkrizovou úroveň se ekonomika bude vracet několik let. (ilustrační foto)
12
Fotogalerie

Česká republika je v Evropě premiantem z hlediska zázemí pro výrobní firmy. Celosvětově je čtvrtá hned za Čínou, USA a Indií, vyplývá z nového globálního žebříčku Global Manufacturing Risks Index sestavovaného poradenskou společností Cushman & Wakefield. Navzdory dobrému umístění Česka ve světovém žebříčku to však podle dalších průzkumů nevypadá, že by se tuzemská ekonomika z koronavirové krize zmátořila rychle.  

Žebříček v základním hodnocení, v němž dopadlo Česko nejlépe, zohledňuje provozní podmínky a nákladovou konkurenceschopnost. Loni byla Česká republika ve světovém hodnocení Cushman & Wakefield pátá. Celkem je v žebříčku 48 zemí ze všech kontinentů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!