ČEZ nově zveřejňuje informace i na energetické burze v Německu

ČEZ

ČEZ Zdroj: profimedia.cz

Energetický obr ČEZ začne nově zveřejňovat informace o svých zdrojích, plánech odstávek a výpadcích také prostřednictvím německé energetické burzy EEX. Tento trh totiž rozšířil svou informační platformu také o Česko.

„Na burzu EEX vstupujeme kvůli větší transparentnosti, jsou zde totiž shromážděna kompletní data i od jiných poskytovatelů. Celkově to přispěje k větší přehlednosti ve výrobě elektrické energie a zároveň nám to pomáhá plnit naše REMIT povinnosti,“ uvedl ředitel útvaru trading skupiny ČEZ Michal Skalka.

REMIT je označením evropské směrnice, která od konce loňského roku nařizuje výrobcům data o zdrojích a výrobě zveřejňovat.

Účastníci trhu i další zájemci na burzovním portálu denně naleznou aktualizovaná data skutečné výroby, instalovaného výkonu, disponibilního výkonu a plánovaných odstávek jaderných, uhelných i vodních elektráren skupiny ČEZ. Informace o neplánovaných odstávkách firma zveřejní bezprostředně po jejich zjištění.

Od konce roku 2011 tuzemská společnost uvádí kompletní informace o stavu výrobního portfolia také na svých internetových stránkách.