Crocodille koupil německého výrobce baget

Crocodille

Crocodille Zdroj: touchbranding.cz

Největší tuzemský výrobce baget, firma Crocodille, expanduje na německý trh. Koupila tamního výrobce balených sendvičů Bakestreet.

„Firma Bakestreet se v důsledku nevydařených investic a následné spekulativní změny vlastnické struktury dostala do insolvence, přesto se zakoupený výrobní závod řadí mezi nejlepší na německém trhu. Po doplnění části strojní technologie může dosahovat denní kapacity okolo 60 tisíc kusů,“ uvedl vlastník Crocodille Petr Cichoň. Cenu, za níž společnost získal, nechtěl nezveřejnit.

Závod má po obnovení výroby navázat na distribuci do obchodních sítí v Německu. „Hlavním zákazníkem je firma Lekkerland - přední distributor sendvičů a ostatního sortimentu na čerpací stanice,“ doplnil ředitel pro zahraniční expanzi Crocodillu Oldřich Bláha.

„S tímto odběratelem jednáme o smlouvě na příští rok. Fakt, že produkujeme v Německu a z německých surovin, bude významným argumentem pro většinu místních zákazníků. Naším hlavním cílem pro příští rok je postupné oslovení předních německých zákazníků a prezentace celého portfolia našeho sortimentu, tedy baget a sendvičů s běžnou i prodlouženou trvanlivostí, panini, smoothies a řady sladká tečka.“ vysvětlil Bláha. Crocodille působí také na rakouském a maďarském trhu. O záměru vstoupit do Německa informoval už začátkem letošního roku. Firma vlastní rovněž síť rychlého občerstvení Bageterie Boulevard. Také s tímto konceptem se v budoucnu chystá uchytit v zahraničí.

Crocodille spustí občerstvení do auta

„Bageterie Boulevard podle našeho přesvědčení osloví zákazníky nejen v tuzemských městech, ale také v dalších evropských metropolích. Utvrzuje nás v tom významné procento zahraničních zákazníků, kteří naše restaurace navštěvují, i zájem zahraničních investorů o franšízové jednotky,“ řekla E15 výkonná ředitelka Bageterie Boulevard Jitka Remsová.

Novinkou, kterou spustí v nejbližší době, je občerstvení do auta. „Koncept Drive považujeme za velkou příležitost a projektujeme první z provozoven. Bude to nová zkušenost pro další strategii rozvoje,“ dodala Remsová.

Společnosti Crocodille loni vzrostly tržby o pětinu na 855 milionů korun. Čistý zisk stoupl zhruba o devět procent z 54 milionů v roce 2009 na téměř 59 milionů korun. Firma vznikla v roce 1991. Jejím jediným vlastníkem je osmatřicetiletý Petr Cichoň.