Daimleru se daří. Jeho šéf si vydělal přes dvě stě milionů

šéf automobilky Mercedes Dieter Zetsche

šéf automobilky Mercedes Dieter Zetsche Zdroj: Profimedia.cz

Daimler
Daimler
Rozšíříme výrobu. Producent dílů pro autobusyfirma EvoBus Bohemia, která je dceřinou společností koncernuDaimler, plánuje v Holýšově na Domažlicku do roku 2012zprovoznit novou halu a přijmout k současným 470 dalších50 pracovníků. Na snímku je výroba rámů autobusů CapaCity.
Daimler, Mercedes-Benz
5
Fotogalerie

Generální ředitel německého automobilového koncernu Daimler Dieter Zetsche si za loňský rok vydělal zhruba 8,6 milionu eur (218 milionů korun). To je o milion eur více než v předchozím roce. Vyplývá to ze zprávy, kterou dnes firma zveřejnila a ze které cituje agentura DPA.

Plat celého představenstva Daimleru se loni zvýšil o 3,2 milionu eur na 35 milionů eur. Jeho výše závisí mimo jiné na provozních výsledcích firmy a na plnění stanovených cílů.

Daimler začátkem února oznámil, že loni zvýšil zisk před zdaněním a odpisy o 14 procent na rekordních 14,7 miliardy eur (372,9 miliardy korun).

Koncern rovněž uvedl, že za loňský rok vyplatí zaměstnancům jednorázovou odměnu 5700 eur (téměř 145 tisíc korun). V předchozím roce činila odměna 5400 eur. Daimler vyrábí například luxusní automobily Mercedes-Benz.

Video: Řídíte auto? Podívejte se, za jak dlouho se odbourá alkohol v krvi

Video placeholde
Jak se odbourává alkohol • CNC