Další dodavatel energií tahá za záchrannou brzdu. Nutí zákazníky změnit tarify

Zoufalá situace nutí k zoufalým řešením. Dodavatel energií Eneka, který má přibližně 13 tisíc odběratelů plynu a elektřiny, zdražil své dodávky elektřiny na více než dvojnásobek a jako alternativu nabídl zákazníkům jen kontrakt s měsíční fixací či spotovými cenami.

Zoufalá situace nutí k zoufalým řešením. Dodavatel energií Eneka, který má přibližně 13 tisíc odběratelů plynu a elektřiny, zdražil své dodávky elektřiny na více než dvojnásobek a jako alternativu nabídl zákazníkům jen kontrakt s měsíční fixací či spotovými cenami. Zdroj: Silver Spring Networks

Analytici se obávají, že k podobným krokům budou muset sahat i další dodavatelé, a to kvůli finanční náročnosti zajištění dodávek, která je v současné době extrémní.
2
Fotogalerie

Zoufalá situace nutí aktéry na energetickém trhu k zoufalým řešením. Dodavatel energií Eneka, který má přibližně 13 tisíc odběratelů plynu a elektřiny, zdražil své dodávky elektřiny na více než dvojnásobek a jako alternativu nabídl zákazníkům jen kontrakt s měsíční fixací či spotovými cenami. Pokud klienti požadují delší fixaci ceny, doporučuje jim přejít ke konkurenci.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!