Hyundai Mobis chce do léta nabrat do Mošnova nejméně 120 lidí

Blízká továrna Hyundai v Nošovicích

Blízká továrna Hyundai v Nošovicích Zdroj: Vackova Anna/E15

Jihokorejská společnost Hyundai Mobis, která v průmyslové zóně v Mošnově na Novojičínsku staví továrnu na výrobu světlometů, chce už letos přijmout nejméně 120 zaměstnanců. Náborovou kampaň zahájí do dvou týdnů. Továrna má začít vyrábět počátkem roku 2017, pracovat by v ní mělo přes 900 lidí. Investice dosáhne zhruba čtyř miliard korun.

Už nyní společnost nabírá technicko-hospodářské pracovníky. Do léta ale potřebuje i dělníky do výroby. Firma je zaškolí ve své továrně v nedalekých Nošovicích. „Jakmile se dostaví hala a budou tam už umístěny některé technologie, tak se už budou v Mošnově zapracovávat, aby se seznámili s výrobou,“ řekl manažer společnosti Ivan Leixner.

Firma podle něj potřebuje hlavně technicky zaměřené lidi se zkušenostmi. Místa ale mohou získat i čerství absolventi škol. „Navázali jsme spolupráci se školami a učilišti, takže stoprocentně bude i práce pro absolventy,“ řekl manažer.

Stavba nyní stojí, až to počasí dovolí, bude se pokračovat v pilotážích. Závod bude vyrábět světlomety pro automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku a Kia ve slovenské Žilině. Kromě více než 900 pracovních míst na místě by díky nové továrně měly vzniknout další stovky pozic u subdodavatelských firem.