Koncern Stellantis prodá v Evropě půl milionu aut. Uzavřel smlouvu s leasingovou společností

Zdroj: Reuters

Automobilový koncern Stellantis uzavřel rámcovou dohodu za několik miliard eur s firmou Ayvens, která se zabývá leasingem a správou vozových parků. Stellantis na základě smlouvy v Evropě v příštích třech letech prodá až 500 tisíc aut. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Pobočky společnosti Ayvens budou podle smlouvy nakupovat vozidla pro svůj dlouhodobý leasingový park po celé Evropě. První dodávky by měly začít v první polovině tohoto roku, uvedl Stellantis. Na základě poptávky se dojednané množství objednávek, jejich složení a termín ještě mohou změnit, dodal.

Společnost Ayvens bude zákazníkům nabízet značky jako Alfa Romeo, DS Automobiles, Fiat, Opel, Peugeot a Vauxhall, uvádí se ve sdělení. Dostupnost značek se může v budoucnu rozšířit na celé portfolio společnosti Stellantis.

Skupina Stellantis vznikla začátkem roku 2021 spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzského konkurenta PSA. Fúze dala dohromady značky francouzské skupiny Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Lancia, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo či Ram.

Společnost Ayvens vznikla, když firma ALD Automotive, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská banka Sociéte Générale, loni koupila společnost LeasePlan. Ta se zabývá správou vozových parků a mobilitou.