Manažeři kritizují vládu

Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR

Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Zdroj: mediafax

Devadesát procent finalistů jubilejního dvacátého ročníku soutěže Manažer roku uvedlo, že obecně hodnotí opatření vlády negativně. Manažerům zejména vadí chybějící dlouhodobá koncepce státu, nestabilita právního prostředí přinášející nejistotu do podnikání a časté personální změny na vládních postech. Zmiňují i další problémy jako zvyšující se administrativní zátěž a neprůhlednou grantovou politiku.

To je hlavní poselství, jež vzešlo z odpovědí dvanácti finalistek a 74 finalistů soutěže Manažer roku 2012, kteří byli vybráni ze 198 přihlášených. Deset procent soutěžících, kteří viděli vládní kroky pozitivně, zmiňovalo zejména podporu exportu a elektronizaci veřejné zprávy. Finalisté také v podstatě pojmenovali společný recept na úspěch firem a jejich konkurenceschopnost. Je jím rozvoj týmu.

„Během roadshow po jednotlivých krajích mi manažeři a podnikatelé tlumočili, že na vládu nespoléhají, poradí si sami. Od státu očekávají jenom, aby jim nekomplikoval život,“ uvedl Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy.

Manažerem roku 2010 je manažerka

Stát spravujeme jako za Marie Terezie