Němečtí studenti nejčastěji touží po práci u Audi

Továrna Audi v Ingolstadtu

Továrna Audi v Ingolstadtu Zdroj: profimedia.cz

Budoucí němečtí ekonomové a inženýři nejvíce touží po práci pro automobilku Audi. Vyplývá to z průzkumu poradenské společnosti Trendece, o kterém informoval německý Manager Magazin. Také na dalších místech žebříčku se umístily hlavně automobilky.

Audi je celkovým vítězem ankety už druhým rokem po sobě, ingolstadtská automobilka obsadila první příčku i v kategorii nejlepšího zaměstnavatele budoucích ekonomů. Za ní skončily BMW a Porsche. Do první pětice tvořené výrobci automobilů, kterou uzavírá Daimler, se na čtvrtou pozici vklínila jen Lufthansa.

Také mezi inženýry převažují fanoušci automobilového průmyslu. Kategorii vyhrálo BMW, následují Siemens, Porsche a Daimler.

Audi se ale nepodařilo obhájit loňské umístění ve všech kategoriích. Z první příčky mezi firmami s největším potenciálem pro ekonomy automobilku vytlačila poradenská firma McKinsey. Třetí skončil další poradce Boston Consulting Group. Inženýři zůstali věrní svým loňským volbám a největší potenciál pro ně stejně jako v roce 2011 mají Audi, BMW a Bosch.

V průzkumu Trendence se nově objevili výrobce nápojů Red Bull, logistický specialista Kühne+Nagel, Fresenius Group vyrábějící vybavení nemocnic a stavební firma Strabag. V celkovém pořadí si výrazně polepšili Google, Volkswagen, Bosch či Allianz.

Z žebříčku naopak zcela vypadla Deutsche Bank, energetický koncern Eon či německá pobočka nábytkářské společnosti Ikea. Každoročního průzkumu Trendence se účastní přibližně 26 500 studentů ze 130 německých vysokých škol.