Pegas Nonwovens letos vyplatí dividendu 1,10 eura na akcii

Pegas Nonwovens

Pegas Nonwovens Zdroj: Pegas Nonwovens

Valná hromada společnosti Pegas Nonwovens, která je předním evropským výrobcem netkaných textilií, schválila výplatu dividendy 10,2 milionu eur (280 milionů korun), což je 1,10 eura (30 korun) na akcii, o pět centů více než loni. Zdrojem výplaty bude zisk z loňského roku a nerozdělený zisk z let minulých.

Rozhodný den pro vznik nároku na dividendu je 17. října, vyplácet se bude letos 29. října. Proti loňsku se zvýšila celková vyplacená částka zhruba o půl milionu eur (13,7 milionu korun). Generální ředitel společnosti František Řezáč letos v březnu uvedl, že společnost chce pokračovat v progresivní dividendové politice i přes vyšší investice v loňském roce. O navyšování celkové částky hovořil už loni.

„Akcionáři nás oceňují pro svou dividendovou politiku a nedokážu si představit, že bychom je zklamali tím, že bychom žádnou dividendu nedávali,“ prohlásil Řezáč.

Loňský rok považuje firma za nejúspěšnější, podařilo se jí totiž uvést do provozu nově vybudovanou linku v Egyptě. Výnosy loni dosáhly téměř 5,5 miliardy korun.

Vývoj kurzu Pegas Nonwovens na BCPP v posledních pěti letech:Pegas NonwovensPegas Nonwovens | Marek Schwarzmann, E15

Pegas Nonwovens je holdingová společnost se sídlem v Lucemburku a s provozními dceřinými firmami ve Znojmě a Bučovicích. Je veřejně obchodovanou společností na burzách v Praze a ve Varšavě. Vyrábí nejen materiály pro dětské pleny či inkontinenční výrobky a ženskou hygienu, ale také materiály pro zemědělství a stavební průmysl. Loni výrazně zvýšila počet zaměstnanců, na konci roku jich měla 574, což je o 120 více než na konci roku 2012.