Penta a Schneider budou partnery v masném průmyslu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: schneider-group.cz

Investiční skupina Penta a jediný vlastník skupiny Schneider, Robert Schneider, se dohodli na partnerství v oblasti masného průmyslu. Partnerství se týká společností Schneider – Group a Mecom Group a zahrnuje i změnu majetkových podílů. Podrobnosti transakce nebyly zveřejněny a její dokončení je podmíněno souhlasem Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a splněním odkládacích podmínek.

„Naše dohoda je důležitým krokem při konsolidaci výrobců masa ve střední Evropě. Partnerství skupin otevírá příležitosti pro celou řadu synergií, dává možnost pro expanzi na nové trhy ale i pro oboustranné posílení na stávajících trzích,“ prohlásili k dohodě Iain Child, partner skupiny Penta, a Robert Schneider.

Obě společnosti podnikají v oblasti výroby, distribuce a prodeje masných produktů v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Penta podniká v masném průmyslu již od roku 2008, kdy koupila největšího výrobce na Slovensku, Mecom Group, a předního producenta v Maďarsku, Debreceni Group. Penta tak v současnosti provozuje pět výrobních závodů. Kumulativní třžby masokombinátů, které Penta ovládá dosáhly v loňském roce 220 milionů eur.

Schneider – Group je největším závodem na výrobu uzenin v Čechách a v masném průmyslu podniká už dvacet let. Provozuje také jednu z největších specializovaných řeznických sítí prodejen. Loni dosáhla skupina tržeb 170 milionů eur.

Do portfolia skupiny Schneider patří společnosti: Masokombinát Plzeň – největší výrobce uzenin v Čechách pod značkou Schneider, MUSP – v současné době cca 100 specializovaných prodejen masa, uzenin a lahůdek pod značkou Zeman a ostatní související společnosti (logistika, jateční provoz).

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.