Předsedou dozorčí rady ČEZ je opět Václav Pačes

Václav Pačes

Václav Pačes Zdroj: profimedia.cz

ČEZ
ČEZ,energetika,elektřina
Budova ČEZ v Praze
ČEZ kupuje další solární elektrárnu u Kutné Hory
Turecká paroplynová elektrárna Egemer firmy ČEZ
6
Fotogalerie

Dozorčí rada energetické společnosti ČEZ dnes zvolila svým předsedou opět Václava Pačese, který radu vede od června 2014. Předtím, od března 2013, byl Pačes místopředsedou dozorčí rady, která má 12 členů. V minulosti vedl Akademii věd ČR.

Mandát v dozorčí radě na další čtyři roky potvrdila pro Pačese už minulý týden valná hromada akcionářů ČEZ. Další změny v dozorčí radě akcionáři neschválili. Dozorčí rada má kontrolní pravomoci vůči vedení firmy, dohlíží na výkon působnosti představenstva.

ČEZ dnes také oznámil, že byl představenstvem zvolen dlouholetý člen vedení firmy Tomáš Pleskač do funkce místopředsedy představenstva. Současný místopředseda představenstva firmy Martin Novák ale zůstává ve funkci. Podle ČEZ souvisí rozšíření počtu místopředsedů se změnou stanov, kterou přijala valná hromada.

ČEZ je největší česká energetická firma. Čistý zisk společnosti v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesl o 13 procent na 8,7 miliardy korun. Tržby dosáhly 52,8 miliardy korun, což bylo meziročně zhruba o dvě procenta víc.